Uwielbiam uczestniczyć w warsztatach kulinarnych. Takie wspólne gotowanie pod okiem pasjonata gotowania to świetna rzecz. Poznajesz ludzi, którzy mają podobną zajawkę, uczysz się nowych rzeczy, poznajesz nowe smakowe kombinacje i nabywasz nowych umiejętności!
Na warsztatach zawsze byłam w roli uczestnika. Tym razem to ja będę je prowadzić!
Na moje warsztaty kulinarne mogę zaprosić tylko (albo aż!) 20 osób, a dokładniej zwyciezców konkursu #fashfoodbook
Konkurs
By wziąć udział w konkursie wystarczy zrobić zdjęcie dania inspirowanego Fash Food Bookiem i wrzucić go na swój profil na instagramie. Prócz zdjęcia należy dodać hashtag #fashfoodbook i oznaczenie @elajza.
To mogą być dania, które znajdują się w ebooku, albo te, które są na moim blogu. To mogą być też wasze interpretacje moich przepisów. Nabiałowi, jajkom, mięsom (prócz serów, ryb i owoców morza) mówimy papa! 🙂
Konkurs trwa do 30 lipca włącznie.
#fashfoodbook
Pamiętacie jak mówiłam, byście dodawali ten hashtag jeśli wrzucacie zdjęcia moich przepisów? Dobra wiadomość jest taka, że absolutnie wszystkie zdjęcia z tym hashtagiem (dodane po wypuszczeniu mojego ebooka) biorą udział w konkursie. Chcę docenić Wasze zaangażowanie, zdjęcia i zajawkę.
W konkursie możecie dodawać więcej niż jedno zdjęcie, by niejako zwiększyć swoją szansę na wygraną.
Pamiętajcie, że jeśli macie prywatne konto, nie zobaczę Waszego zdjęcia.
Zobaczcie zdjęcia dodane na instagram z hashtagiem: #fashfoodbook
Nagrody
Nagrodą jest uczestnictwo w warsztatach kulinarnych, które odbędą się 2 sierpnia w Go Cook. To genialne miejsce na kulinarnej mapie Warszawy. Cieszę się, że to właśnie tam odbędą się moje pierwsze warsztaty 🙂
Są też nagrody dodatkowe. Autorzy 7 zdjęć, które spodobają mi się najbardziej otrzymają bransoletki od W.KRUK! Spokojnie, nie chodzi o to by to były piękne, idealne i podrasowane zdjęcia. Znacie mnie i wiecie, że ja w takich konkursach stawiam na wiarygodność, prawdziwe piękno i „to coś”.
Warsztaty
Będziemy przygotowywać przekąski, dnia główne i desery. Będziecie pracować w parach albo w trójkach, tak by każdy aktywnie uczestniczył w przygotowywaniu dań. Przepisy będą wegańskie albo wegetariańskie oraz bezglutenowe. Na koniec będzie degustacja i czas na networking. Poznamy się, pogadamy i spędzimy wspólnie cudowny czas. Gwarantuje, że będzie pysznie i inspirująco.
Ohh już nie mogę się doczekać!
Wyniki
Nagrodę główną czyli uczestnictwo w warsztatach kulinarnych, bransoletkę W.KRUK oraz ebooka otrzymują:
1. Kasiuchnia
https://www.instagram.com/p/BlxAUPtFSer/?taken-by=kasiuchnia
2. Bunch.of.boys
https://www.instagram.com/p/Blu9SeNFE4x/?tagged=fashfoodbook
3. wszechlinka
https://www.instagram.com/p/Bl3xCDSlU0F/?taken-by=wszechlinka
4. zryjzdrowo
https://www.instagram.com/p/BloSy_7nO3U/?taken-by=zryjzdrowo
5. marsi01
https://www.instagram.com/p/BlaLLm-FySS/?taken-by=marsi01
6. malwinadas
https://www.instagram.com/p/BlvHixglhUX/?taken-by=malwinadas
7. magda_fudala
https://www.instagram.com/p/BlyOFqSjH_Y/?taken-by=magda_fudala
Uczestnictwo w warsztatach kulinarnych oraz eBooka otrzymują:
8. annlepka
https://www.instagram.com/p/BlvfM0Yl3Tp/?taken-by=annlepka
9. trzydziestolatka.pl
https://www.instagram.com/p/Bl3OPqhFJQ5/?taken-by=trzydziestolatka.pl
10. ewibar
https://www.instagram.com/p/Bl3BRsLlqTw/?taken-by=ewibar
11. gamamagda
https://www.instagram.com/p/BlvIfy1FJc_/?taken-by=gamamagda
12. alexanderkowo.pl
https://www.instagram.com/p/Bl1-kTPFNrb/?taken-by=alexanderkowo.pl
13. aleksandra_tott
https://www.instagram.com/p/Bl0OYRgFYy9/?taken-by=aleksandra_tott
14. sparkyy199
https://www.instagram.com/p/Bl3tPXyFHnm/?taken-by=sparkyy199
15. bognapachura
https://www.instagram.com/p/Bl3aXBsHyPg/?taken-by=bognapachura
16. dietetyk_kbak
https://www.instagram.com/p/BlYQmPUlihi/?taken-by=dietetyk_kbak
17. km_dekoratorki
https://www.instagram.com/p/Bl3phV2l_8v/?tagged=fashfoodbook
18. Malinowowa
https://www.instagram.com/p/Bk75SFHAVMm/?taken-by=malinowowa
19. joannamichalowskaa
https://www.instagram.com/p/Blvc8OpHUEH/?tagged=fashfoodbook
20. pani_dreams
https://www.instagram.com/p/Blz_LLLFk_j/?taken-by=pani_dreams
15 komentarzy
Eliza, czy nie jesz mięsa ze względów etycznych czy jakichś innych?
Przede wszystkim ze względów zdrowotnych. Mięso jest niezdrowe, szkodliwe. Nie jest mi obojętny też los zwierząt i naszej planety, niewiele osób wiem, że hodowla bydła jest niewyobrażalnie dla środowiska szkodliwa.
Cześć,
Moim zdaniem podejście, że zostawiamy w diecie sery i ryby jest bardzo bardzo zdrowe i dostarczamy sobie tym masę potrzebnych składników. Nie ma co się na siłę zmuszać, moim zdaniem ważne jest to, żeby starać się jeść możliwie zdrowo. Bo idealnie zdrowo się po prostu nigdy nie uda, chyba że wszystko co jemy pochodzi z naszego własnego ogródka.
Pozdrawiam,
Kasia
biorę udzial 🙂
Gotowanie to jedna z moich życiowych zajawek 🙂 Uwielbiam realizować się w kuchni, w wolnych chwilach 🙂
Eliza a czy mogłabyś powiedzieć dlaczego mięso jest niezdrowe (nie mówię o mięsie czerwonym) ? Wiem, że gmo, że faszerowanie, antybiotyki, tłuszcz, rakotwórcze itd, ale… mam dietę zbilansowaną, nie jestem mięsożercą, jadam mięso 2-3 razy w tygodniu i jest to po prostu mięso na obiad: kurczak, indyk, kaczka, które kupuje z lokalnych gospodarstw, gdzie wiem, że ta jakość mięsa jest zdecydowanie wyższa niż w sklepach (nie jadam żadnych wędlin czy pasztetów i innych takich). Jakie są inne argumenty za tym, żeby całkowicie wyeliminować mięso z diety i stwierdzić że w takim przypadku jest szkodliwe? Być może czegoś nie wiem a z chęcią się dowiem 🙂
Koniecznie obejrzyj dokument forks over knifs 🙂
Akurat mięso z takiego kurczaka jest chyba najgorsze z możliwych.Czemu czerwone ma być gorsze?Poledwica,porządna wolowina..
Uwielbiam Twoje przepisy <3
Do kiedy trwa konkurs?
Gratuluję!!!
Gratulacje dla zwycięzców!
Gratulacje dla wszystkich wygranych! Tym razem zaspałam na konkurs, ale nastepnym razem bedzie lepiej 😀
Weronika, na pewno! Sciskam!!!
Eliza, od jakiegoś czasu podglądam Cię na instastories i widzę potrawy, które przygotowujesz. Muszę przyznać, że trochę brakuje mi sezonowych składników. Ciągle powtarzają się np. bataty, humus, nachosy, awokado. A teraz mamy tyle wspaniałych świeżych polskich warzyw i owoców! Co myślisz o haśle „Locavore -myśl globalnie, jedz lokalnie”? Pozdrawiam ☺
Comments are closed.