Trzy przepisy z najnowszego Fash Food Booka

przez Eliza Wydrych

Mija dokładnie tydzien od publikacji jesienno-zimowej edycji Fash Food Booka. Chcę uchylić Wam rąbka tajemnicy i prócz spisu treści, który pokazałam Wam tutaj, chcę zaprezentować Wam trzy przepisy na: śniadanie, obiad i deser.

To przedsmak tego co czeka na Was w ebooku. Dania są proste w przygotowaniu, a produkty łatwo dostępne. To był mój priorytet! Chcę Wam ułatwić pichcenie, a nie komplikować proponując produkty, których nazwy widzimy pierwszy raz w życiu.

Poniżej przepis na Tosty z serem halloumi, figą i miodem, makaron z dynią i pleśniowym serem oraz pieczone jabłko z bakaliami.

Wrzucam przepisy w takiej formie, byście mogli je sobie wydrukować, albo zapisać jako zdjęcie w pamięci telefonu.

15% zniżki dla Wszystkch!

PS Dziś traci ważność 15% kod zniżkowy na drugiego Fash Food Booka. Wcześniej mogli z niego korzystać posiadacze pierwszego ebooka, ale od 17:00 jest aktywny dla WSZYSTKICH!

KOD: fash45zs2

Zamiast 50zł zapłacicie 42zł. Kod jest aktywny tylko do północy.

 

Sniadanie

Obiad

Zdrowy deser

W ebooku znajdziecie aż 85 jesienno-zimowych przepisów: przepisy podstawowe, przetwory, napije, śniadania, obiady, przekąski, zupy i słodkości. Przy każdym przepisie znajdziecie informacje o kaloriach i makroskładnikach

Rzućcie też okiem na hashtag #fashfoodbook, jest tam prawie 800 zdjęć, z czego 100 z najnowszego ebooka.

Smacznego! 🙂

 

ZOBACZ TAKŻE

38 komentarzy

M 28 października, 2018 - 7:06 pm

Musze koniecznie wypróbować,może te smaki którzy wszyscy zachwalaja zmotywuja mnie do gotowania ☺

lilia 28 października, 2018 - 7:14 pm

Robię jutro te jabłka! To musi być pyszne. Dziękujemy Elizka

Justyna 28 października, 2018 - 7:15 pm

Wszystkie przepisy są genialne! Dziś wjechała u mnie zapiekanka? Palce lizać. Kawał dobrej roboty?

K 28 października, 2018 - 7:22 pm

Dziewczyny gdzie kupujecie teraz halloumi ? Nigdzie nie moge dostac 🙁

Eliza Wydrych Strzelecka 28 października, 2018 - 8:07 pm

W tesco albo w lidlu jest! Z biedry niestety zniknął

Marta 29 października, 2018 - 8:19 am

U mnie w Lidlu nie ma 🙁 w ktorym Lidlu w Lublinie kupujesz Eliza? Jest w Stokrotce, ale bardzo drogi, cos ok 17zl za ta sama wage. Strasznie ubolewam nad tym, bo uwielbiam grillowane halloumi. W Biedrze byl chyba tylko przy okazji tematyki na grilla, w wakacje.

Szyciownik 28 października, 2018 - 7:54 pm

Cześć,
Pochwal się – ile już się sprzedało?
I smacznego 🙂
Pozdrawiam,
Kasia

Eliza Wydrych Strzelecka 28 października, 2018 - 8:03 pm

Aż mi się nie chce wierzyć, ale zaraz strzeli 3000 ebooków! W tydzień! ?

Ewa Macherowska 28 października, 2018 - 8:03 pm

Bosko to wygląda! 🙂

Asia 28 października, 2018 - 8:28 pm

A mi się marzy wersja drukowana.. 🙁

Anonim 28 października, 2018 - 11:13 pm

Elizka, jaki kupujesz chleb tostowy?

Ewela 29 października, 2018 - 7:42 am

To juz wiem co dziś na obiad 🙂

Edyta 29 października, 2018 - 1:19 pm

Przekonały mnie te pieczone jabłka! Bardzo dawno nie jadłam takiego deseru 🙂

Mariusz 29 października, 2018 - 2:38 pm

Mmmm! Wszystko wygląda obłędnie i zapewne tak pachniało w kuchni, gdy przygotowywane były potrawy – niebo w gębie! 🙂

Kiki 29 października, 2018 - 9:39 pm

Fajne przpisy! Eliza próbowałam tego przpeisu na bitą „śmetanę” z mleka kokosowego jak robiłam Twoją tartę banoffe. No za nic się nie chciało ubić! Dobrze schłodzone i próbowałam i z mleczka kokosowego i z emulsji kokosowej (gęstsze). Na coś szczególnie zwracać uwagę przy zakupie mleka? Możesz podać skład mleka, którego używasz (mieszkam zagranico więc marka nic mi nie pomoże 😛 ). Dzięki i gratuluję publikacji kolejnego e-booka!

PS nie wiem czy w polsce są dostępne, ale bardzo polecam „beyond meat burgers” – vege burgery, które smakują lepiej niż mięsne!

Monia 29 października, 2018 - 10:01 pm

Eliza, gdzie można kupić taki czajniczek, jak z przepisu na herbatę zimową? ? Nigdzie nie mogę takiego kupić ?

Eliza Wydrych Strzelecka 4 listopada, 2018 - 10:22 pm

Kupiłam go w home&you 2 lata temu

Publicity Post 30 października, 2018 - 10:17 am

Wow your recipies look really delicious can’t wait to try them out.

Ppp 30 października, 2018 - 5:36 pm

Eliza, muszę to napisać. Zrobiłam makaron z dynią. To jest coś obłędnego. Smak jak z najlepszej restauracji! Mąż powiedział, że zarąbiste i pycha. No nic tylko lecę po eBooka 🙂

,monia 30 października, 2018 - 9:06 pm

Uwielbiam halloumi!! Robię 'burgery’ z grillowanym ananasem i rukolą. Spróbuj, pycha!! ?

daria.w 30 października, 2018 - 11:00 pm

Wygląda genialnie

Beata 31 października, 2018 - 8:01 am

Czesc Eliza , zachęcona pierwszym e- bookiem kupiłam drugi 🙂 I już działam i powiedz mi proszę do hummusu biorę surowa ciecierzyce czy z puszki ?

Eliza Wydrych Strzelecka 31 października, 2018 - 10:33 am

najlepiej ze słoika (są w biedronce albo w lidlu)

Angelika 31 października, 2018 - 3:21 pm

A ja mam pytanie bardziej techniczne. Czy do wielu przepisów w FFB II potrzebny jest blender kielichowy albo malakser (jak do zrobienia hummusu czy falafeli)? Mam tylko blender ręczny i nie wiem czy dam radę z nim coś zdziałać?

Eliza Wydrych Strzelecka 31 października, 2018 - 4:44 pm

Spokojnie wystarczy blender ręczny 🙂

Magda 1 listopada, 2018 - 12:32 pm

Dziewczyny pomóżcie 🙂 jestem początkującą weganką 🙂 w pierwszym ebooku pojawia się w przepisach mus kokosowy. Jak go zrobić?
Będę wdzięczna za informację 😕

Eliza Wydrych Strzelecka 1 listopada, 2018 - 4:56 pm

Mus można kupić, ale równie dobrze możesz go zrobić blendując na krem wiórki kokosowe

Anonim 1 listopada, 2018 - 9:49 pm

oj beda jutro pieczone jabluszka 🙂 przepis jak dla mnie! dostalam wlasnie siatke jablek i zastanawialam sie co z nich zrobic ;-)))

Damskie Sprawy 4 listopada, 2018 - 8:40 pm

Cieszę się, że powstały te ebooki. Rewelacyjne przepisy. Teraz już nie ma wymówek, zostaję wegetarianką!

Joanna 5 listopada, 2018 - 10:02 pm

W Jesiennym Fashfoobooku jest sporo przepisów, w których jest napisane: „200 g ciecierzycy”, ale jakiej? Suchej, namoczonej, ugotowanej, z puszki, ze słoika? Pozdrawiam 🙂

Eliza Wydrych Strzelecka 6 listopada, 2018 - 9:31 am

namoczonej albo z puszki/słoika

Natalia 6 listopada, 2018 - 3:15 pm

Takie jabłka robię już od kilku lat każdej jesieni. Orzechy polecam podprażyć z masłem orzechowym. Jest wtedy taka nutka lekko słonego smaku dla przełamania, a talerz można wokół jabłka udekorować konfiturą żurawinową, bardzo elegancko to wygląda 😉

Anonim 7 listopada, 2018 - 3:53 pm

super przepisy

aga 8 listopada, 2018 - 9:31 am

smakowite 🙂

DAGA 9 listopada, 2018 - 10:35 am

mniam mniam

Monika 11 listopada, 2018 - 6:53 pm

Wszystkie przepisy są semiwegeteriańskie 🙂 Omnomnomnom. Kupię sobie przed Świętami FFB.

Plastika 15 listopada, 2018 - 2:26 pm

Bardzo ciekawe przepisy , szczególnie ciekawią pieczone jabłka 🙂

Alicja 16 listopada, 2018 - 2:48 pm

Mniami 🙂 Wygląda przepysznie

Comments are closed.