Mija dokładnie tydzien od publikacji jesienno-zimowej edycji Fash Food Booka. Chcę uchylić Wam rąbka tajemnicy i prócz spisu treści, który pokazałam Wam tutaj, chcę zaprezentować Wam trzy przepisy na: śniadanie, obiad i deser.
To przedsmak tego co czeka na Was w ebooku. Dania są proste w przygotowaniu, a produkty łatwo dostępne. To był mój priorytet! Chcę Wam ułatwić pichcenie, a nie komplikować proponując produkty, których nazwy widzimy pierwszy raz w życiu.
Poniżej przepis na Tosty z serem halloumi, figą i miodem, makaron z dynią i pleśniowym serem oraz pieczone jabłko z bakaliami.
Wrzucam przepisy w takiej formie, byście mogli je sobie wydrukować, albo zapisać jako zdjęcie w pamięci telefonu.
15% zniżki dla Wszystkch!
PS Dziś traci ważność 15% kod zniżkowy na drugiego Fash Food Booka. Wcześniej mogli z niego korzystać posiadacze pierwszego ebooka, ale od 17:00 jest aktywny dla WSZYSTKICH!
KOD: fash45zs2
Zamiast 50zł zapłacicie 42zł. Kod jest aktywny tylko do północy.
Sniadanie
Obiad
Zdrowy deser
W ebooku znajdziecie aż 85 jesienno-zimowych przepisów: przepisy podstawowe, przetwory, napije, śniadania, obiady, przekąski, zupy i słodkości. Przy każdym przepisie znajdziecie informacje o kaloriach i makroskładnikach
Rzućcie też okiem na hashtag #fashfoodbook, jest tam prawie 800 zdjęć, z czego 100 z najnowszego ebooka.
Smacznego! 🙂
38 komentarzy
Musze koniecznie wypróbować,może te smaki którzy wszyscy zachwalaja zmotywuja mnie do gotowania ☺
Robię jutro te jabłka! To musi być pyszne. Dziękujemy Elizka
Wszystkie przepisy są genialne! Dziś wjechała u mnie zapiekanka? Palce lizać. Kawał dobrej roboty?
Dziewczyny gdzie kupujecie teraz halloumi ? Nigdzie nie moge dostac 🙁
W tesco albo w lidlu jest! Z biedry niestety zniknął
U mnie w Lidlu nie ma 🙁 w ktorym Lidlu w Lublinie kupujesz Eliza? Jest w Stokrotce, ale bardzo drogi, cos ok 17zl za ta sama wage. Strasznie ubolewam nad tym, bo uwielbiam grillowane halloumi. W Biedrze byl chyba tylko przy okazji tematyki na grilla, w wakacje.
Cześć,
Pochwal się – ile już się sprzedało?
I smacznego 🙂
Pozdrawiam,
Kasia
Aż mi się nie chce wierzyć, ale zaraz strzeli 3000 ebooków! W tydzień! ?
Bosko to wygląda! 🙂
A mi się marzy wersja drukowana.. 🙁
Elizka, jaki kupujesz chleb tostowy?
To juz wiem co dziś na obiad 🙂
Przekonały mnie te pieczone jabłka! Bardzo dawno nie jadłam takiego deseru 🙂
Mmmm! Wszystko wygląda obłędnie i zapewne tak pachniało w kuchni, gdy przygotowywane były potrawy – niebo w gębie! 🙂
Fajne przpisy! Eliza próbowałam tego przpeisu na bitą „śmetanę” z mleka kokosowego jak robiłam Twoją tartę banoffe. No za nic się nie chciało ubić! Dobrze schłodzone i próbowałam i z mleczka kokosowego i z emulsji kokosowej (gęstsze). Na coś szczególnie zwracać uwagę przy zakupie mleka? Możesz podać skład mleka, którego używasz (mieszkam zagranico więc marka nic mi nie pomoże 😛 ). Dzięki i gratuluję publikacji kolejnego e-booka!
PS nie wiem czy w polsce są dostępne, ale bardzo polecam „beyond meat burgers” – vege burgery, które smakują lepiej niż mięsne!
Eliza, gdzie można kupić taki czajniczek, jak z przepisu na herbatę zimową? ? Nigdzie nie mogę takiego kupić ?
Kupiłam go w home&you 2 lata temu
Wow your recipies look really delicious can’t wait to try them out.
Eliza, muszę to napisać. Zrobiłam makaron z dynią. To jest coś obłędnego. Smak jak z najlepszej restauracji! Mąż powiedział, że zarąbiste i pycha. No nic tylko lecę po eBooka 🙂
Uwielbiam halloumi!! Robię 'burgery’ z grillowanym ananasem i rukolą. Spróbuj, pycha!! ?
Wygląda genialnie
Czesc Eliza , zachęcona pierwszym e- bookiem kupiłam drugi 🙂 I już działam i powiedz mi proszę do hummusu biorę surowa ciecierzyce czy z puszki ?
najlepiej ze słoika (są w biedronce albo w lidlu)
A ja mam pytanie bardziej techniczne. Czy do wielu przepisów w FFB II potrzebny jest blender kielichowy albo malakser (jak do zrobienia hummusu czy falafeli)? Mam tylko blender ręczny i nie wiem czy dam radę z nim coś zdziałać?
Spokojnie wystarczy blender ręczny 🙂
Dziewczyny pomóżcie 🙂 jestem początkującą weganką 🙂 w pierwszym ebooku pojawia się w przepisach mus kokosowy. Jak go zrobić?
Będę wdzięczna za informację 😕
Mus można kupić, ale równie dobrze możesz go zrobić blendując na krem wiórki kokosowe
oj beda jutro pieczone jabluszka 🙂 przepis jak dla mnie! dostalam wlasnie siatke jablek i zastanawialam sie co z nich zrobic ;-)))
Cieszę się, że powstały te ebooki. Rewelacyjne przepisy. Teraz już nie ma wymówek, zostaję wegetarianką!
W Jesiennym Fashfoobooku jest sporo przepisów, w których jest napisane: „200 g ciecierzycy”, ale jakiej? Suchej, namoczonej, ugotowanej, z puszki, ze słoika? Pozdrawiam 🙂
namoczonej albo z puszki/słoika
Takie jabłka robię już od kilku lat każdej jesieni. Orzechy polecam podprażyć z masłem orzechowym. Jest wtedy taka nutka lekko słonego smaku dla przełamania, a talerz można wokół jabłka udekorować konfiturą żurawinową, bardzo elegancko to wygląda 😉
super przepisy
smakowite 🙂
mniam mniam
Wszystkie przepisy są semiwegeteriańskie 🙂 Omnomnomnom. Kupię sobie przed Świętami FFB.
Bardzo ciekawe przepisy , szczególnie ciekawią pieczone jabłka 🙂
Mniami 🙂 Wygląda przepysznie
Comments are closed.