Uwielbiam uczestniczyć w warsztatach kulinarnych. Takie wspólne gotowanie pod okiem pasjonata gotowania to świetna rzecz. Poznajesz ludzi, którzy mają podobną zajawkę, uczysz się nowych rzeczy, poznajesz nowe smakowe kombinacje i nabywasz nowych umiejętności!
Na warsztatach zawsze byłam w roli uczestnika. Tym razem to ja będę je prowadzić!
Na moje warsztaty kulinarne mogę zaprosić tylko (albo aż!) 20 osób, a dokładniej zwyciezców konkursu #fashfoodbook
Konkurs
By wziąć udział w konkursie wystarczy zrobić zdjęcie dania inspirowanego Fash Food Bookiem i wrzucić go na swój profil na instagramie. Prócz zdjęcia należy dodać hashtag #fashfoodbook i oznaczenie @elajza.
To mogą być dania, które znajdują się w ebooku, albo te, które są na moim blogu. To mogą być też wasze interpretacje moich przepisów. Nabiałowi, jajkom, mięsom (prócz serów, ryb i owoców morza) mówimy papa! 🙂
Konkurs trwa do 30 lipca włącznie.
#fashfoodbook
Pamiętacie jak mówiłam, byście dodawali ten hashtag jeśli wrzucacie zdjęcia moich przepisów? Dobra wiadomość jest taka, że absolutnie wszystkie zdjęcia z tym hashtagiem (dodane po wypuszczeniu mojego ebooka) biorą udział w konkursie. Chcę docenić Wasze zaangażowanie, zdjęcia i zajawkę.
W konkursie możecie dodawać więcej niż jedno zdjęcie, by niejako zwiększyć swoją szansę na wygraną.
Pamiętajcie, że jeśli macie prywatne konto, nie zobaczę Waszego zdjęcia.
Zobaczcie zdjęcia dodane na instagram z hashtagiem: #fashfoodbook
Nagrody
Nagrodą jest uczestnictwo w warsztatach kulinarnych, które odbędą się 2 sierpnia w Go Cook. To genialne miejsce na kulinarnej mapie Warszawy. Cieszę się, że to właśnie tam odbędą się moje pierwsze warsztaty 🙂
Są też nagrody dodatkowe. Autorzy 7 zdjęć, które spodobają mi się najbardziej otrzymają bransoletki od W.KRUK! Spokojnie, nie chodzi o to by to były piękne, idealne i podrasowane zdjęcia. Znacie mnie i wiecie, że ja w takich konkursach stawiam na wiarygodność, prawdziwe piękno i “to coś”.
Warsztaty
Będziemy przygotowywać przekąski, dnia główne i desery. Będziecie pracować w parach albo w trójkach, tak by każdy aktywnie uczestniczył w przygotowywaniu dań. Przepisy będą wegańskie albo wegetariańskie oraz bezglutenowe. Na koniec będzie degustacja i czas na networking. Poznamy się, pogadamy i spędzimy wspólnie cudowny czas. Gwarantuje, że będzie pysznie i inspirująco.
Ohh już nie mogę się doczekać!
Wyniki
Nagrodę główną czyli uczestnictwo w warsztatach kulinarnych, bransoletkę W.KRUK oraz ebooka otrzymują:
1. Kasiuchnia
https://www.instagram.com/p/BlxAUPtFSer/?taken-by=kasiuchnia
2. Bunch.of.boys
https://www.instagram.com/p/Blu9SeNFE4x/?tagged=fashfoodbook
3. wszechlinka
https://www.instagram.com/p/Bl3xCDSlU0F/?taken-by=wszechlinka
4. zryjzdrowo
https://www.instagram.com/p/BloSy_7nO3U/?taken-by=zryjzdrowo
5. marsi01
https://www.instagram.com/p/BlaLLm-FySS/?taken-by=marsi01
6. malwinadas
https://www.instagram.com/p/BlvHixglhUX/?taken-by=malwinadas
7. magda_fudala
https://www.instagram.com/p/BlyOFqSjH_Y/?taken-by=magda_fudala
Uczestnictwo w warsztatach kulinarnych oraz eBooka otrzymują:
8. annlepka
https://www.instagram.com/p/BlvfM0Yl3Tp/?taken-by=annlepka
9. trzydziestolatka.pl
https://www.instagram.com/p/Bl3OPqhFJQ5/?taken-by=trzydziestolatka.pl
10. ewibar
https://www.instagram.com/p/Bl3BRsLlqTw/?taken-by=ewibar
11. gamamagda
https://www.instagram.com/p/BlvIfy1FJc_/?taken-by=gamamagda
12. alexanderkowo.pl
https://www.instagram.com/p/Bl1-kTPFNrb/?taken-by=alexanderkowo.pl
13. aleksandra_tott
https://www.instagram.com/p/Bl0OYRgFYy9/?taken-by=aleksandra_tott
14. sparkyy199
https://www.instagram.com/p/Bl3tPXyFHnm/?taken-by=sparkyy199
15. bognapachura
https://www.instagram.com/p/Bl3aXBsHyPg/?taken-by=bognapachura
16. dietetyk_kbak
https://www.instagram.com/p/BlYQmPUlihi/?taken-by=dietetyk_kbak
17. km_dekoratorki
https://www.instagram.com/p/Bl3phV2l_8v/?tagged=fashfoodbook
18. Malinowowa
https://www.instagram.com/p/Bk75SFHAVMm/?taken-by=malinowowa
19. joannamichalowskaa
https://www.instagram.com/p/Blvc8OpHUEH/?tagged=fashfoodbook
20. pani_dreams
https://www.instagram.com/p/Blz_LLLFk_j/?taken-by=pani_dreams
Masz już swojego FASH FOOD BOOKA?
Fash Food Book
65,00 zł
eBook z semiwegetariańskimi przepisami. Znajdziecie w nim ponad 80 przepisów! W tym na śniadania, obiady, przekąski, słodkości i przepisy podstawowe. Już ponad 10 000 sprzedanych egzemplarzy!
Opis
Brakowało mi na rynku książki kulinarnej, która byłaby kompromisem pomiędzy dieta mięsną, a bezmięsną. Nie lubię skrajności, nie chcę się określać i należeć do jakiegoś obozu.
Semiwegetarianizm to stan przejściowy pomiędzy tymi dwoma skrajnymi obozami. Jestem w tym stanie przejściowym już dwa lata i póki co, nigdzie się nie wybieram.
Wyrzuciłam ze swojej diety (z drobnymi wyjątkami) mięso, produkty odzwierzęce i gluten. Dziś spożywam już tylko ryby, owoce morza i sery. Ot, taki kompromis, który na ten moment bardzo mi odpowiada.
Ten eBook jest właśnie moją odpowiedzią na skrajności. I choć ponad 95% stanowią przepisy wegańskie i bezglutenowe to znajdziecie tam też dania z rybami, serami czy owocami morza
Jestem przekonana, że odbiorcami mojego eBooka będą przede wszystkim osoby, które chcą zmienić dietę na zdrową, które potrzebują inspiracji i motywacji do regularnego pichcenia. Wiem, że takie osoby nie chcą całkowicie rezygnować z mięsa, glutenu czy produktów odzwierzęcych. Chcą otworzyć się na nowe bez obietnic, bez drastycznych zmian i bez szufladkowania się.
W eBooku odnajdą się również weganie, wegetarianie i osoby unikające glutenu. Wyszłam też na przeciw osobom, które liczą kalorie oraz makroskładniki. Wszystkie obliczenia zrobiliśmy za Was!
Spis treści


Ludwika –
Po prostu świetny. Postanowiliśmy z narzeczonym spróbować przez jakiś czas nie jeść mięsa i tu z pomocą przyszedł fash food book! Proste przepisy a przede wszystkim szybkie! Na pewno kupię kolejny bo to świetna inwestycja dla własnego zdrowia!
Eliza Wydrych Strzelecka –
Pieknie dziekuje za takie słowa ?
Kasia –
Wiecie co? Miałam taki rok w życiu, gdzie na chemię i jedzenie wydawałam nie więcej niż 50 do 100 zł. Dało się. Nie jestem pewna, czy mój “nadbagaż” nie jest spowodowany tym właśnie okresem. Po prostu wtedy nie miałam pieniędzy i kupienie np. antyperspirantu wiązało się z ograniczonym budżetem na resztę tygodnia. Naprawdę, da się najadać zupami z proszku. Marmolada i pasztet z puszki – cały tydzień jest z czego robić kanapki. A, no i chleb. Z białego za dwa złote zrobi się więcej kanapek, niż z ciemnego. Bułki w Auchan za 16 groszy? Tylko, sorry, płacę za to do dziś. NIE WARTO oszczędzać na jedzeniu. Jestem przekonana, że już ten rok spłaciłam. Tyle, że w aptece. Cukrzyca ciążowa, normalnej jeszcze nie mam, ale jest insulinooporność. Dzisiaj NIE MA dla mnie taniego żarcia. Owoce i warzywa kosztują, a jedząc wyłącznie sezonowe 5 razy dziennie, chyba bym od zmysłów odeszła. A ten mój “chudy rok” miałam 2010/2011. Także czas minął, od razu konsekwencji nie było, ale i tak mnie dopadły.
Ja już nie liczę. Kupuję zdrowe rzeczy na miarę kieszeni. Nie liczę, bo po co mam się denerwować?? A na pewno wydaję podobne pieniądze (za leki płecę osobno…).
Multikasia –
Nie wiedziałam którą wersję flash booka zakupić… Pojawiła się promocja na oba – to i oba mam! Jestem zachwycona – już na pierwszy rzut oka widzę przecudne przepisy z prostych składników! Przygotowanie nie zajmie dużo czasu – a to duży plus, a poza tym zdjęcia wyglądają obłędnie! Do przepisów policzone makroskładniki (trochę jeszcze ciężko mi się odnaleźć ile to jedna porcja, ale spokojnie 🙂
Nie czekajcie i nie przerażajcie się ceną – widziałam przeróżne ebooki dietetyków/influencerów w podobnej cenie – ale ten jest naprawdę wart tych pieniędzy. Ale będzie smacznie!
Teraz tylko, oby zmiana diety na wegańską kilka tyg temu nie zakończyła się dodatkowym nadbagażem 😀
Eliza Wydrych Strzelecka –
Ale cudownie! 🙂 Dzieki za ciepłe słowo